Mydland

Blodpølse er en matrett som på samme måte som blodpudding er laget av blod av storfe og grissmulthvetemelløk og salt. Den er kjent i mange land inkludert Norge, det sørlige Sverige og i Danmark. Blodpølse serveres i Norge etter lokale tradisjoner blant annet med brunost, sukker, tyttebærsyltetøy, sirup, smeltet smør, stekt flesk, spekeskinke, poteter og hvit saus. Den serveres både varm (stekt) og kald.

Blodpølsen er rik på protein, jern, sink, kobber og faktisk også enumettet fett, sier eksperten. Så kan det kalles supermat? Ja, mener ernæringsfysiologen. – En porsjon blodpølse, 100 gram, ca. to skiver stekt blodpølse, gir deg 75 % av det daglige anbefalte jerninntaket.

Oppskrifter/ Tilberedning

 

SLIK GJØR DU

  1.  Skjær blodpølsen i passe tykke skiver.
  2.  Ha margarin i en varm panne, og fres skivene med blodpølse på begge sider til de er gjennomvarme.
  3.  Server blodpølsene rykende varmt med sirup eller sukker til.

                Blodpølse smaker også fantastisk godt med Mydland Bacon, prøv!

Blodpudding med sirupkKilde: Matprat